Business card
Visitekaartje voor het bedrijf Bio-Kultura, dat handelt in biologische tuinaarde en mestcompost.
Hierbij ben ik voor een speels ontwerp gegaan dat voorbereiding en resultaat insinueert.
Op de voorkant van het kaartje is er alleen nog sprake van het gebruik van tuinaarde tussen de naw-gegevens. Op de achterkant, een seizoen later, staat alles in bloei.

Labels
Daaronder de etiketten voor de verpakkingen van de plantaardige voedingskorrel.
Dit mocht een meer realistische ‘feel’ hebben om te benadrukken dat het een puur biologisch product is zonder toegevoegde chemische stoffen. De toevoeging van textures en aarde-tinten maakten de etiketten mooier en betrouwbaarder. Hierbij ook een toevoeging van de insecten die een onderdeel zijn van de natuurlijke balans in de tuin.

De illustraties die ik voor bio-kultura maakte leggen het gebruik uit van potgrond, tuinaarde en mestcompost. Deze gebruiksaanwijzingen zijn bedoeld voor de internationale markt en ipv tekst moest er gewerkt worden met illustraties en iconen.

De Schoolplaat
Omdat de ondernemers van het bedrijf Bio-Kultura veel op beurzen staan moeten ze de werking van hun producten vaak uitleggen. Nu zegt 1 beeld meer dan duizend woorden dus vroegen ze me om een illustratie te maken die als grote poster wordt gebruikt. Zo hebben ze ter ondersteuning van hun verhaal een ‘schoolplaat’ naast de stands. Een moderne vertaling van de platen die vroeger in de klaslokalen hingen.


 

Bio-Kultura

  • Categoriën →
  • Illustraties
  • Leaflets
 
 
Back to top