Voor VGN academie werd mij gevraagd een reeks illustraties te maken.
Een groepsportret van diverse mensen die symbool staan voor de diversiteit van de doelgroep LVB en problematieken. Ik kreeg 14 verschillende casussen met fictieve persoonlijkheden waar portretten bij moesten komen. Alle verhalen en portretten worden gebruikt bij de training van verpleegkundigen en verzorgers.


VGN is de brancheorganisatie voor de gehandicaptenzorg. Om hun begeleiders te trainen bestaat er het digitale platform VGN Academie. Hierin staan ervaringsopdrachten met voorbeelden vanuit de beroepspraktijk waarop de trainees kunnen antwoorden hoe ze zouden handelen.
Deze verhalen zijn vaak nogal persoonlijk dus in plaats van foto’s is het veelal beter om illustraties te plaatsen. Op die manier wordt de privacy van de cliënten behouden.

De verhalen gingen over een cliënt die een gevaarlijk wapen moest inleveren. Een tiener die eigenwaarde moesten leren binnen een drukkende relatie. En een moeilijk handelbare jongen die pas tot bloei kwam wanneer hij eindelijk verantwoordelijkheden in de vorm van een baantje kreeg.


Voor de LVB-module van VGN academie moesten er 3 symbolische illustraties worden gemaakt:
Cognitief – Sociaal emotioneel – Praktisch.

De training gaat over bepaalde vaardigheden en handelingen uit het dagelijks leven waar LVB-patiënten last mee kunnen hebben. Hierbij maakte ik de drie categorieën tot drie portretten met een abstract/poëtische inslag van de hersengebieden.


 

 

 

VGN Academie

  • Categoriën →
  • Illustraties
 
 
Back to top